Bij Keurslager Grashuis is het product gebraden gehaktballen op een onverwacht moment gekeurd door het Kwaliteit Bewakingsbureau Levensmiddelen (KBBL) Wijhe bv. Het product is getest op kwaliteit, versheid en hygiëne. Het rundergehakt is beoordeeld met het cijfer 10,0
persbericht woensdag 15 februari 2012
BEILEN - Keurslager Grashuis vestigde zich een halfjaar geleden aan de Ettenstraat in Beilen. September vorig jaar ging de winkel tegenover het gemeentehuis opnieuw open. Grashuis nam de slagerij over van keurslager Veenkamp, de winkel in het prachtige nieuwe pand was een half jaar dicht geweest.
Het bevalt keurslager Derk Grashuis goed op zijn nieuwe adres. 'Meteen de eerste week wisten de klanten ons goed te vinden, terwijl het hier toch een halfjaar dicht was. Het vertrouwen moest weer terugkomen en dat is gelukt. Er komen nog steeds nieuwe klanten bij en dat vind ik positief.'
Grashuis komt uit een echte slagersfamilie en kreeg de fijne kneepjes van het vak al vroeg mee. Zijn vader had een slagerij in het Groningse Schilwolde waar hij kind aan huis was en zijn broers en zussen zijn ook werkzaam in het slagervak.
Keurslager Grashuis heeft verstand van lekker vlees. Hij staat bekend om een kwalitatief goed stuk rundvlees. 'Keurslager Grashuis verkoopt heerlijk gekruide en gegrilde vleesproducten als kippenbouten, texasvlees en verschillende snacks. Naast vlees en vleeswaren verkoopt Grashuis ook smakelijke kant-en-klaar maatlijden zoals bami, nasi, lasagne, stamppotten en snert. 'Ouderen en mensen die weinig tijd hebben om uitgebreid te koken, kopen hier graag een kant-en-klaar maaltijd. Ze zijn altijd dagvers.' De stamppotten en snert zijn deze winter erg in trek. Er gaat ook niets boven een eigengemaakte slagerssnert: een dikke erwtensoep met veel rookworst. De Keurslagerformule zorgt ervoor dat elke slagerij dat voorzien is van dit label ook een kwaliteitsuitstraling heeft. De keurslagers controleren elkaar op onder andere hygiëne. 'Er is een jaarlijkese keuring en we hebben ook ook bedrijfsbezichtigingen.' Derk Grashuis is zelf al bijna tien jaar keurslager en is zeer tevreden met deze bedrijfsformule. De keurslager heeft elke week nieuwe aanbiedingen met een specialiteit van de week en de maaltijd van de week. Voor smakelijk vlees van uitstekende kwaliteit en méér gaat u dus naar Keurslager Grashuis.
Bron: http://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/
persbericht woensdag 17 oktober 2012
BEILEN - Om bij die selecte club van slagers te horen moet je aan een aantal strenge eisen voldoen. Een daarvan is de jaarlijkse verplichte keuring van rundergehakt waarbij met name gekeken wordt naar de hygiëne.
Bij Keurslager Grashuis in Beilen was het dik in orde volgens het externe keuringsbureau en dat leverde slager Derk Grashuis, en natuurlijk zijn medewerkers, een oorkonde op. Uiteraard tot groot genoegen van Grashuis, al is hygiënisch werken voor hem en zijn team vanzelfsprekend: 'zo'n keuring is een verplichting die opgelegd wordt door de Vereniging van Keurslagers. Het geeft de consument een waarborg. Haal je onvoldoendes, dna krijg je een herkansing. Is het dan nog niet goed, dan ga je uit de vereniging. Klungelaars kunnen dan ook geen Keurslager worden. Die redden het niet.'
Bron: http://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/